martes, 9 de noviembre de 2010

EL DESGOVERN DEL PARTIT POPULAR A BETXI

Com tots coneixeu, durant la passada legislatura des del Partit Socialista de Betxí hem sigut molt crítics amb la gestió de l'equip de govern del Partit Popular. Moltes han sigut les incompetències demostrades pels gestors del Partit Popular,  i no poques les vegades que s’ha desdit durant el seu mal govern de les seues pròpies promeses...

El Grup Socialista que jo encapçale a l’Ajuntament del nostre poble ha vist, a l'igual que la resta de veïns, com la gestió econòmica per part del Partit Popular ha sigut nefasta. Lluny queden les promeses de control de despesa pública, i les millores econòmiques que varen prometre fa no ja quatre, sinó vuit anys. Durant aquest període ens hem trobat com fins i tot s’ha hagut de renunciar a subvencions com el Pla d'Obres i Serveis de la Diputació perquè el Consistori no podia fer-se càrrec de la part econòmica que havia d'assumir.

Els POIS ( Pla d’Obres i Serveis) són les subvencions que atorga la Diputació Provincial als ajuntaments. Dos terços els aporten la Diputació i el Govern central i el terç restant va a càrrec del municipi. Aquesta tercera part depenent del tipus d’actuació que es faça,  l’assumirà l'ajuntament en la totalitat o la repercutirà als propietaris de la zona afectada. Aquesta repercussió es fa mitjançant contribucions especials.

Durant anys, aquestes van ser les obres més importants dels ajuntaments, fins a l’arribada dels Fons Estatals per a la Sostenibilitat i l’Ocupació.  El “Plan E” o “Plan Zapatero” ha suposat per a Betxí més d'un milió i mig d'euros en dos anys, un respir per a les arques municipals a pesar  de la gestió realitzada pel Partit Popular.

Durant els anys de bonança econòmica no es va pensar en què les coses podrien canviar, ni que pogueren fallar els faraònics plans d´expansió del poble. Només es va gastar i gastar sense mirar quans diners restaven al calaix, amb unes ànsies d’estirar mes el braç que la mànega.

La situació econòmica és greu, i els que es vanaglorien de ser uns gestors eficients, com diu el Partit Popular, són els que l´han provocada. El PSPV-PSOE de Betxi, i jo mateixa com a portaveu, només podem prometre TREBALL, posar-li ganes per traure el nostre Ajuntament de la ruïnosa situació en la que es troba gràcies al Partit Popular i la responsable de la seua gestió. Treballar dur per tots els veïns, no gastar sense miraments per tindre´ls contents. Posar-li ganes i il·lusió al nostre projecte, no esperar projectes que mai arriben. Esforçar-nos per portar a Betxí un benestar que ens aprofite a tots, i no ajudar nomes als que més tenen. Només amb treball, ganes, esforç i escoltant també la veu de tots els veïns podrem aconseguir tots junts que el Betxí del segle XXI siga d´un altra forma, perquè altre Betxí és possible.

7 comentarios:

  1. Mos falta el bou de manolete

    ResponderEliminar
  2. ¿Es verdad que en la rotonda de enfrente del sybarit van a poner un motoret rampante? muchas gracias

    ResponderEliminar
  3. Molta feina tens que fer, sobre tot la part económica ,serà dura la remontada.

    ResponderEliminar
  4. ¿Es cierto que el actual alcalde de la localidad, es socio de la empresa que fabrica las señales de tráfico que se han puesto en el municipio? Si es asi, este año pasará unas buenas Navidades gracias a los betxinenses.

    ResponderEliminar
  5. ¿Desgobierno del partido popular? tenemos el pueblo mas sucio, abandonado y lleno de mierdas de perros de toda la provincia. Maria José, ¿se podría hacer algo? somos el hazmereir de toda la provincia, hay calles que solo se limpian cuando llueve. Saludos, espero que puedas responderme

    ResponderEliminar
  6. Disculpa, como hay entradas mas actuales no habia visto tu comentario.
    En la ultima comision que tuvimos en el ayuntamiento le exigimos al sr. Alcalde que tome medidas respecto a los excrementos de los animales que hay en las calles del municipio. Respecto a las limpiezas de las calles, hemos llegado a un punto que dependemos de la buena voluntad de las amas de casa que barren sus calles y un ayuntamiento no puede funcionar asi. Si ganamos las elecciones vamos a tomar medidas al respecto y vamos a hacer cumplir las ordenanzas, que para eso estan.

    ResponderEliminar