jueves, 27 de enero de 2011

EL TERCER ACTE

Per tercera vegada en poc de temps, tenim ple a l'Ajuntament,tot un record per aquest consistori. En aquest tercer acte, mitjançant un ple extraordinari, coneixem les decisions i encàrrecs de tasques a assolir després de la deserció com a alcalde del senyor Manuel Blasco. 
Per fi arriba a la fi el cerimonial. L’obra de teatre absurda que els regidors del Partit Popular han dut a terme tenint com a extres al poble de Betxí i als regidors dels altres partits. Un obra, que com si fos escrita per un mal dramaturg, no ha tingut cap gir inesperat, ni tan sols tensió dramàtica i ha estat plana, mal dirigida i pitjor digerida. Amb un repartiment que ha complit els seus papers sense passió, i sense creure-se’l, com el que són, mals actors obligats per contracte. Un guió escrit per interessos d’un col·lectiu, el PP a Castelló, i que tan sols ha tingut algun gir inesperat al guió, per animar un poc l'escena, que no ha estat tal per acció inesperada, sinó per la desvergonya amb la què s’ha produït.
I tal i com esperava el gruix dels actors, després de la dramàtica i sentimental renúncia de l'anterior alcalde, que vindria a ser el primer acte, i de la pujada fins al més alt de la primera espasa de l'anterior regent dels destins municipals, hem arribat a l'últim acte, el repartiment del botí.
Com si d’un mal imitador del més gran autor teatral es tractara, ni tan sols hi ha un esperit turmentat per la traïció del cap destronat que protestara la seua sort. No és el cas, l'anterior alcalde ha estat silenciat no amb dolces paraules, sinó amb un càrrec a la Diputació. Una designació a dit que sí colma les seues aspiracions i amb el qual no es mostra sobrepassat. No com a l’alcaldia, a la qual es va presentar i a la qual va renunciar per excés de feina i poc de temps. Amb uns dies de descans, el temps es troba i l’afició també, i més si no està mal pagat el seu silenci. 
Tampoc estarà mal pagada la nova alcaldessa. Dins la millor tradició teatral, la posada en escena de la seua arribada a l'alcaldia va mostrar els millors recursos del gènere. Sacrifici de salari pel bé del pobres, i de la neteja i pulcritud del poble. Neta no es quedarà la seua butxaca, és clar, ja que el sacrifici serà tan sols de 296 euros al mes. Multiplicant-lo pels quatre mesos que resten fins a les eleccions dóna la increïble xifra de 1184 euros, una fortuna per a netejar la brutícia del poble i de sobres per ajudar les famílies necessitades del poble. Un gran sacrifici, molt teatral, que no comporta un gran esforç personal.
A més, la situació ha dut un altre gentilhome, seguint el rictus teatral, que puja al segon escalafó del consistori, el senyor Dionisio Farinós Ramos-Garrijo. El nou segon al timó de la nau betxinenca  tindrà una retribució a temps parcial de 15.714 euros anuals, 25 hores setmanals. També la nova alcaldessa, amb una retribució de 42.000 euros anuals, rebrà la seua paga a temps parcial, és a dir, podran tindre ingressos d’altres treballs que realitzen.
Grans servidors del seu poble, els regidors del PP òbviament posen per damunt del benestar personal el servei públic, i dediquen tota la seua atenció al càrrec que els votants del poble, bo, més concretament els set regidors del PP, els han atorgat.
Com a bona obra teatral clàssica, al fi es fa recompte dels destins dels personatges principals. Trobem l'alcalde convertit en simple regidor,  a sou de la Diputació. La mà dreta de l'alcalde, la que el sustentava i li va clavar el punyal a la traïció que tots coneixem ja fa un any, convertida en regent a temps parcial i sou complet. Al nou segon a bord, sacrificat home de negocis i emprat a sou del poble a temps parcial. Finalment trobem a la víctima de l’obra, el poble i ajuntament de Betxí, convertit en rialla pública i eina partidista. Al fi, tot es converteix en una posada en escena del PP, en teatre, i del dolent.  És finalment el públic, el poble, qui ha d'aplaudir l’obra, o demanar comptes al repartiment.

10 comentarios:

  1. Como minimo al final de la legislatura el PP se preocupa por la cultura...aunque sea teatro del malo, y no sea en el auditorio, si no en el salon de plenos.

    la vida es puro teatro...

    ResponderEliminar
  2. El sueldo de los politicos es un timo, todos deberian trabajar gratis, ya roban bastante, sobretodo los socialistas.y por nada ya a cobrar pension, y nosotros a trabajar hasta los 67.
    al menos hicieran algo para ganarselo, y no solos entarse en la silla y jodernos a todos. asi va españa que les dejamos, fuera todos los politicos!

    ResponderEliminar
  3. Animo Maria José!!!, tendras mi apollo y el d emucha gente de bien si llevas buen 'reparto' en tus filas, ¡¡¡pero nunca con las 'estrellas' de la ultima vez!!!
    Busca gente competente, y sobretodo escucha al pueblo, que si no entre la sargento MP, los fachas caducados del 2000 y el iluminado de alfred, que como la santisima trinidad es de izquierdas, de derechas y de centro a la vez, ¡no se donde vamos a parar!

    ResponderEliminar
  4. El PP i Manolo al cap ha treballat molt i dur per arreglar els mals que els socialistes vau deixar al poble. I ara, des de la diputacio, podra ajudar molt mes al nostre poble del que mai ha fet ZP per matros. vatros nomes sabeu criticar per criticar.

    ResponderEliminar
  5. jo et votare si o si pero deus de fer una llista mes competitiva,el treball de ara donara els seus fruits a les urnes ,currateu

    ResponderEliminar
  6. auto-ayuntamiento farinos sacate el carnet de corrupto

    ResponderEliminar
  7. Anònim. Quan dius que tots roben, i sobretot els socialistes, no dius noms de cap de Betxí. Si vols posa algun nom que conegues de Betxí al que pugues acusar i t'identifiques. Per si ens hagueren de vuere al jutjat. No cal abusar de l'anonimat, el respecte és molt important.
    Per a mi fins que no t'identifiques la polèmica s'acabat

    ResponderEliminar
  8. lo mateix per a l'ultim anonim. Ací volem opinions, idees i crítiques. Les animalaes a la quadra

    ResponderEliminar
  9. Los salarios de los políticos deben ser dignos , y soy de la opinión que la máxima autoridad municipal es el Alcalde , y como mínimo debe cobrar como el que más cobre del Ayto. que creo que es la plaza del Secretario(a) , ahora bien cuando quiere hacer una dávida ,regalo , compensación etc... , lo hace con su dinero , que el Sr, Fabra juega a rico con el dinero de todos los castellonenses. Por cierto estoy expectante por saber en que va a asesorar el ex Alcalde Manolo Blasco a el Caponeri Carlos Fabra , seguro que D. CARLOS tendrá mucho que aprender de Manolo . Que verguenza !!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  10. Maria José ¿vas a seguir estos cuatro años haciendo la misma oposición? porque si es así ya nos podemos ir todos del pueblo. Estando tu de cabeza de lista no vais a ganar, y si sigues haciendo la misma oposición aun menos... a ver si vamos dejando paso a gente nueva

    ResponderEliminar