martes, 18 de enero de 2011

INTERVENCIÓ PLE 14-01-2011. ELECCIÓ ALCALDESSA


Molt bona vesprada, en primer lloc voldria saludar, al públic assistent, veïns i veïnes de Betxí i a tots aquells que ens voran per la televisió.
Enhorabona senyora Martinez Vedrí. Hui tenim ací el més clar exemple de normalitat democràtica, la primera alcaldessa de la democràcia en el municipi de Betxí, moltes felicitats, amb el seu exemple es compleixen moltes de les aspiracions que tantes dones, tant en el nostre poble com a la resta del món, han tingut a la seua vida. Vosté va a ser la primera alcaldessa del nostre poble, i sincerament esperem que no siga l’última.
Durant l’últim any, l’alcalde Blasco ha dut a terme una política de contenció de despeses que ens ha paregut insuficient, però necessària. Nosaltres continuarem recolzant aquest tipus de polítiques. Junt a totes les mesures necessàries que ajuden a eixir del forat en el que ens  trobem a dia de hui.
El nostre poble, i els seus veïns han vist fer-se realitat una gran obra amb la construcció d’un centre de dia. Una proposta encaminada a solucionar una part dels problemes de la gent gran del nostre poble. Però lamentablement fins al dia de hui el centre espera com una gran construcció buida, sense vida, sense gent. Li exigim que d’una vegada per totes dote les instal·lacions i fique en marxa el centre, molt necessari per al nostre municipi.
Tanmateix han iniciat les reformes de l’edifici Cervantes i la segona fase de l’auditori, iniciatives que a l’igual que moltes altres, varen nàixer a proposta del grup socialista, tal i com es pot consultar a qualsevol de les actes de les diverses sessions. Li exigim que aquestes obres, encaminades a la millora del servei a la ciutadania es finalitzen i pugen complir les seues funcions, i que a mes no dubten en dotar-les de les infraestructures i mobiliari necessari per al seu ús.
No obstant, ja és temps d’acabar en les despeses fastuoses que han acompanyat gran part del mandat del seu grup. És  temps de continuar apretant-nos el cinturó per a sortir abans possible de la greu situació econòmica del consistori. Una situació econòmica de gravetat que fins al dia de hui em fiscalitzat i que no dubtarem en seguir fent, pel bé dels veïns.
Des de el grup socialista pensem que no era el moment de canvi (no han pogut resoldre les seues disputes internes que en res han beneficiat al municipi). Tenim damunt la taula  assumptes de gran importància, que hagueren hagut d’abordar ja fa uns mesos i que encara no hem vist. Tenim pendents d’aprovar el pressupost de l’any 2011; el compte general del 2009 encara no ha vingut a ple; no sabem quines inversions van a realitzar-se en el municipi en els pròxims mesos, ... És a dir, tenim urgències que apremien.
Com vostè comprendrà, els socialistes de Betxí no van a donar-li els 100 dies de cortesia que tot polític es mereix quan arriba a un nou càrrec, una perquè no existeix temps material i dos perquè vostè ja duia la batuta d’aquest ajuntament.
En els últims mesos, a l’igual que la resta dels nostres veïns, hem vist com les actuacions s’han incrementat. Moltes de les actuacions eren necessàries, altres, més discutibles. El resultat d’algunes de elles és molt deficient per al que el nostre poble mereix, i altres pareixen simplement precipitades. Per això apel·lem al seu sentit d’estat i a la seua diligència per a que no empitjorar la situació del nostre consistori.
Hui és vostè la màxima responsable, i  li diem que ha de mantindré la despesa imprescindible, reduir el gasto, i pensar més en el bé del poble que en les eleccions. Un gestor responsable és aquell que posa el bé d’allò gestionat per damunt del bé personal, i esperem que vosté actue en conseqüència, però francament, tenim poques esperances de que això siga així.
En uns mesos, pocs mesos, el poble decidirà si torna a confiar en vostè, o busca una alternativa. Nosaltres defensem que som eixa alternativa. No són pocs els problemes que tenim a les mans, ni són fàcils les solucions. S’acosten temps de canvi, i pensem que estem preparats.
Nosaltres presentem la nostra alternativa. Una alternativa real, amb moltes hores de treball darrere. Un altra forma d’entendre el nostre poble, i les seues necessitats. Però també un altra forma de relacionar-nos amb el nostres veïns. Una alternativa basada en l’esforç, en el treball, i en la il·lussió.
I una alternativa que, per damunt de tot, posa el bé i el futur del nostre poble, però atenent-nos al present. Amb optimisme, però reconeixent la situació i la força que el nostre poble pot tenir. Volem pensar que des de l’ ajuntament un altre poble és possible de fer.
Betxí es un gran poble. No es un poble gran, però es el meu poble, amb els seus defectes i les seues virtuts. Creiem en el futur del nostre poble, farà falta molta feina, i canviar moltes coses, però treballem per aquesta opció, la nostra. Una opció garantia de futur, el futur dels betxinencs i les betxinenques. Volem liderar el nostre futur, i lluitar per ell.
Per això senyora Martinez Vedrí, la felicitem per la seua elecció com a primera alcaldessa del nostre poble, i una vegada mes, apel·lem a la seua responsabilitat.  Si segueix el camí de l’austeritat i la prudència,  nosaltres l’acompanyarem pel bé comú, pel bé del poble. Però si continua amb la seua política ruïnosa, no ens trobarà.  En pocs mesos els nostres veïns decideixen sobre si la seua gestió els ha convençut, o be voten per canviar les coses. Ja puc dir-li que nosaltres estem preparats per a lluitar pel nostre futur.
Mes enllà de les nostres creences o interessos tenim la responsabilitat de vetllar pel futur del nostres veïns, dels nostres amics, i del nostres ser volguts. No malgastem el seu futur.

Moltes gràcies

3 comentarios:

  1. venen eleccions, segur que per a ells, no es hipotecar res, nomes asegurar-se el seient.

    ResponderEliminar
  2. Maria José, com es que no vas felicitar al Sr. Blasco per el seu nou treball (eventual aixó si) com ASESOR DE LA PRESIDENCIA DE DIPUTACIÓ, amb efectes des del 11 de Gener de 2011 i amb un salari anual de 29.200 euros?.

    ResponderEliminar
  3. No son 29.000, en seran MES DE 45.000 euros a l'any. Eixos 29.200 nomes es un complement.

    ResponderEliminar